Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bireylerin kendilerini anlamasına, problemlerini çözmesine, gerçekçi kararlar alabilmesine, sağlıklı ilişkiler geliştirebilmesine ve böylelikle kendilerini gerçekleştirmesine yardım eden profesyonel bir süreçtir. Anabilim dalımız, psikolojik danışma ve rehberlik alanında çağdaş, nitelikli, etik ilkelere bağlı, gelişmeye ve öğrenmeye açık psikolojik danışmanlar yetiştirerek gelecek nesillerin ruh sağlığına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda rehber öğretmen/psikolojik danışman olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımızın adalet bakanlığı ya da aile ve sosyal hizmetler bakanlığı gibi farklı kurum ve kuruluşlarda psikolojik danışman ya da pedagog olarak çalışması da mümkündür.

Anabilim dalımızda 1 doçent, 2 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 5 öğretim elemanı vardır. Anabilim dalımız 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Örgün öğretim programında 150 öğrenci öğrenim görmektedir. Bölümümüzün kontenjanı 60 kişidir. Bölümümüz ile sınıf öğretmenliği programı arasında çift ana dal anlaşması bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 2022-06-23 10:26:38
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024